۱۳:۲۰ ۱۴۰۳/۰۶/۲۴
مهدی حاجی‌وند، کارشناس بازار سرمایه

بورس در فاز انتظار

معاملات امروز بازار سرمایه در حالی با روند مثبت و در نهایت افت ۹ هزار واحدی شاخص بورس به پایان رسید که انتشار خبر تصویب واریز مبلغ ۱۰ همت از شبکه بانکی برای حمایت از بازار بورس هم نتوانست حال این بازار را خوب کند.
بورس در فاز انتظار
کد خبر:۲۴۳۳

اقتصاد معاصر-مهدی حاجی‌وند، کارشناس بازار سرمایه: شاخص کل بورس در جریان معاملات هفته گذشته با کاهش ارتفاع ۱.۱۷ درصدی همراه شد و نماگر هم‌وزن هم در این مدت رشد ۲.۱۹ درصدی را تجربه کرد. همچنین واکاوی آمار‌ها نشان می‌دهد که در هفته‌ای که سپری شد، میانگین ارزش معاملات خرد بازار سرمایه که شامل سهام و حق تقدم بازار می‌شود، عدد ۲ هزار و ۴۷۲ میلیارد تومان را نشان می‌دهد. این در حالی بوده که حدود ۱۳۷ میلیارد تومان سرمایه هم در چند روز گذشته از بازار سرمایه کوچ کرده است.


هفته‌ گذشته برای سازمان بورس خبرساز بود. استعفا مجید عشقی و روی کارآمدن حجت‌الله صیدی به‌عنوان سکاندار جدید سازمان بورس و اوراق بهادار، مهم‌ترین اخبار این سازمان بودند.


با وجود تغییر سکاندار سازمان بورس، در حالی افت ۱.۱۷ درصدی شاخص کل بورس در هفته گذشته رقم خورد که به باور کارشناسان، عرضه برخی از نماد‌های شاخص‌ساز توسط برخی از حقوقی‌ها در کنار کاهش قیمت صندوق‌های اهرمی، جو منفی بر بازار سرمایه حاکم کرد.


این در شرایطی بود که وضعیت بی‌رمق بازار سرمایه حالا شرایطی را در تالار شیشه‌ای رقم زده که اقبال سرمایه‌گذاران به سمت سهام شرکت‌های کوچک بیشتر شده است.


از سوی دیگر در هفته گذشته قیمت نفت‌برنت با رشد ۲.۳۹ درصدی، قیمت طلای جهانی با رشد ۲.۷۸ درصدی و قیمت مس با افزایش ۲.۹۵ درصدی همراه بود و بازار سرمایه ما نیز که به صورت کلان از قیمت نفت و فرآورده‌های آن و همچنین قیمت فلزات اساسی تاثیر می‌پذیرد، از این جنبه بی‌تاثیر نبود.


از سوی دیگر به باور کاشناسان، شواهد نشان می‌دهند که کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو در ماه سپتامبر تقریبا حتمی است و باید منتظر ماند و دید که بازار‌های سهام دنیا چگونه به این تصمیم واکنش نشان خواهند داد. این در شرایطی است که بر اساس تئوری‌های اقتصادی، کاهش نرخ بهره باید به افزایش قیمت سهام و رونق بورس کمک کند، چرا که نرخ بهره پایین معمولا به معنای کاهش هزینه‌های وام‌گیری است. کاهش نرخ بهره به شـرکت‌ها اجازه می‌دهد تا بخش بیشتری از درآمد حاصل از فروش خود را حفظ کنند. از سوی دیگر، کاهش نرخ بهره موجب افزایش جذابیت سهام در مقایسه با اوراق قرضه می‌شود، چرا که شاهد کاهش بازدهی اوراق قرضه و افزایش قیمت آنها خواهیم بود.


در هر حال، معاملات امروز بازار سرمایه در حالی با روند مثبت و در نهایت افت ۹ هزار واحدی شاخص بورس به پایان رسید که ۵۱ درصد نماد‌ها در بورس و ۴۸ درصد نماد‌ها در فرابورس مثبت بودند. ضمن این که ۲۳ درصد نماد‌ها در بورس و ۲۳ درصد نماد‌ها در فرابورس، صف خرید و در مقابل ۸ درصد نماد‌ها در بورس و ۱۸ درصد نماد‌ها در فرابورس، صف فروش را تجربه کردند.


افت امروز شاخص بوس در حالی رقم خورد که انتشار خبر تصویب واریز مبلغ ۱۰ همت از شبکه بانکی برای حمایت از بازار بورس هم نتوانست حال این بازار را خوب کند.


این در حالی است که دامنه نوسان هم برای هفتمین هفته پیاپی محدود بود و سرمایه‌گذاران با توجه به از میان رفتن ریسک‌های سیاسی، شرایط فضای اقتصادی و سیاسی کشور و همچنین بازگشت بازار سرمایه به تعادل، خواستار حذف آن از سوی رئیس جدید سازمان بورس هستند.


از طرف دیگر وعده‌های وزیر اقتصاد که مهم‌ترین آن تک نرخی‌کردن ارز، کاهش دخالت دولت در بورس و افزایش اعتماد است، کماکان در ذهن سهامداران است.

ارسال نظرات